Frequently Asked Question

Update 29-10-2019
Last Updated 4 years ago

Met de update van 29 oktober, zijn een aantal processen in de Vervangingstool, behoorlijk veranderd. Hier leest u meer over wat deze veranderingen voor u betekenen.

Inplannen
De plannings pagina heeft een nieuwe look gekregen. Hierbij zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd.

Informatie vervangingsverzoek
Bij het openen van de pagina, ziet u nu een eventuele notitie die is toegevoegd bij het aanmaken van het verzoek, meteen in beeld. Zo wordt voorkomen dat u belangrijke informatie over het hoofd ziet. Ook kunt u in de vervangerskolom nu kiezen voor een nieuw tabblad “Details”. Hier kunt u nog de details van de melding inzien tijdens het plannen.

Plannen per 5 weken
Alle dagen in het maandoverzicht in de kalender, zijn nu volledig gevuld. Als er dagen getoond worden die buiten de huidige maand vallen, kunt u deze toch inplannen. U ziet altijd vijf weken in beeld.

Indeling vervangersgroepen
Op de planningspagina, staan vervangers nu standaard ingedeeld volgens de vervangersgroepen die u aan uw vervangers heeft toegewezen. U kunt de volgorde van deze getoonde groepen veranderen in de instellingen (Systeem > tab Vervangingen > Groepen). Deze groepen kunt u gebruiken om vaste vervangers altijd bovenaan te tonen. Hierdoor is de prioritering bij het plannen duidelijker.

Informatie vervanger
In het vervangersoverzicht aan de rechterkant van de pagina ziet u nu voor elke vervanger uurloon en afstand tot de locatie. Deze informatie kunt u gebruiken om vervangers zo efficiënt mogelijk in te zetten. Ook ziet u een aantal sterren, gebaseerd op eerder gegeven beoordelingen via de Vervangingstool. Dit is een gemiddelde van alle gegeven beoordelingen. Deze informatie is ook beschikbaar in de kalender zelf. Als u met uw cursor over een bolletje van een vervanger beweegt, verschijnt een informatie ballontje met daarin de gegevens van de vervanger.

Medewerkers inladen
Medewerkers inladen doe u niet langer in de tabel onderaan de pagina. U vindt de knop hiervoor nu rechtsboven naast het opslaan.


Subdienstverbanden
Subdienstverbanden van nieuwe vervangingen, worden op een andere manier ingeschoten dan voorheen. Waar voorheen voor elke week een nieuw contract werd gemaakt, is dat nu gewijzigd in 1 contract met meerdere roosterregels. Per periode met eenzelfde rooster, wordt 1 roosterregel gemaakt. Als er een periode niet is gewerkt binnen een langere vervanging, wordt een 0-regel ingeschoten om te voorkomen dat de betreffende medewerker wordt doorbetaald in de tussenliggende periode. Voor bestaande vervangingen blijft de oude werkwijze gehandhaafd.


Nieuwe functionaliteit:
  • Nieuw signaal toegevoegd : Notificatie planning valt na betermelding.
  • Nieuw signaal toegevoegd: Notificatie notitie aangemaakt bij een vervangingsverzoek

Overige aanpassingen:
  • Verzuim telt niet meer mee voor de ketenbepaling naar aanleiding van de WAB
  • Bij vervanging tussen besturen wordt geen informatie meer uit het DV van de afwezige gehaald, zodat deze vervanging in het eigen payroll systeem verwerkt kan worden.
  • Performance verbeteringen doorgevoerd
  • Buiten periode van de ziekmelding uitplannen is nu mogelijk. Dit is nuttig om vervangers uitplannen die na een betermelding nog ingepland zijn.
  • Bewerken pagina onthoudt nu standaard het patroon van een ziekmelding
  • Bij handmatig bevestigen wordt er nu ook een mail 'Dagdelen bevestigd door vervanger' gestuurd zoals bij bevestigen via een vervanger het geval is.
  • Reden verlof / verzuim is niet langer verplicht op de import pagina

Please Wait!

Please wait... it will take a second!