Frequently Asked Question

AFAS controle mutatielijst
Last Updated 8 years ago

De AFAS controle mutatielijst is een dashboard waar u alle technische gegevens per vangingsonderdeel kunt terugvinden. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar de details van een verlof melding, dan klikt u in het dashboard op verlofmelding. Een overzicht met verlofmeldingen opent zich. Aan de hand van de genummerde knoppen in onderstaande afbeelding, leggen wij u uit wat u in dit overzicht kunt doen.

image
Knop 1: Met de selectie uitvoeren knop, kunt u de geselecteerde(aanvinken in het overzicht) meldingen inschieten in Afas. De melding verdwijnt hierna in het archief. Als dit inschieten om een bepaalde reden niet goed gaat, komt bij het kopje 'meldingen' een Afas error te staan.


Knop 2: Met de selectie accorderen knop, kunt u meerdere meldingen tegelijkertijd accorderen. Allereerst vinkt u de meldingen die u wilt accorderen aan, vervolgens klikt u op selectie accorderen. Deze actie wordt meteen uitgevoerd. Onder het kopje 'Geaccordeerd', ziet u vervolgens door wie de melding geaccordeerd is.


Knop 3: Met de selectie archiveren knop, kunt u meldingen naar het archief verplaatsen. Hiermee verwijderd u de melding. In het archief heeft u de mogelijkheid om deze verwijdering ongedaan te maken. De melding wordt dan weer teruggeplaatst.


Knop 4: Deze knop opent het archief. In het archief treft u twee soorten meldingen aan: de afgesloten meldingen(voltooid) en de gearchiveerde meldingen(weggegooid). De gearchiveerde meldingen kunt u dearchiveren, zodat deze teruggeplaatst worden.


Knop 5: Als u deze knop ziet, is er iets misgegaan met betreffende melding. Als u op de knop klikt, opent een pop up met daarin de details van de foutmelding. Is de foutmelding onduidelijk? Kijk dan ook eens bij de veel voorkomende foutmeldingen en bijbehorende oplossingen op de FAQ pagina 

Knop 6: Deze knop stuurt u naar de pagina van de betreffende vervanging. Hier kunt u de vervanging in de overzichtskalender zien, de communicatie met de vervanger bekijken, de dagdelen accorderen, de vervanging beoordelen en nog enkele andere acties.

Knop 7: Met deze knop kunt betreffende melding eventueel eerst aanpassen voordat u deze accordeert. Dit maakt het mogelijk om de melding bijvoorbeeld gedeeltelijk te accorderen. Een pop up opent, met daarin gegevens van betreffende melding. Wilt u bijvoorbeeld tot een andere einddatum accorderen, dan past u deze aan, en klikt u vervolgens op 'Update gegevens'. De melding is nu volgens de nieuwe gegevens, geaccordeerd.

Please Wait!

Please wait... it will take a second!